Thursday, February 16, 2012

eh eh! ajak bergurau pulak


Assalammualaikum
dan salam bahagia.
atas request kawan2 utk wat entry ni, acad watkan juga
maaf lambat! 


today is wednesday.. semalam ari selasa.. esk ari khamis.. 23hb feb ari ape? ar khmis la! ehh ajak bergurau pulak..!! haha.. tarikh itu actually hari keramat result STPM aku keluar..rase nye la.. cm tepat je tarikh 2..mmmm.. tepat ke x tepat ke, serius kalo bole biar mase lambat bergerak.. 
tapi hari isnin bertarikh 13/02/2012 dari pukul 9.30mlm hingga 12mlm, asl r cepat mase bergerak? wal hal semalam aku rasa seronok gle babi tahap dewa gaban.... aku layankan si S, si B, & si F.. 
nak taw kiterog kemana? keteorg g berhabis duit semalam kalo bole kasi poket ni biar leper mcm lempeng.. kan si S? tu motif sebenarnya ko ajak kiteorg kuar kan? mementang masing2 bwu dapat RM60 tolong pak mail catering.. twos plan macam2... nie baru dapat RM60.. lom lagi RM60 ribu, 3 juta.. nth kemana ko ajak koteorg nie nnti.. hehehehe.. sory asyik salahkan kau je. wekkkkk.. :P

walaupun masing2 semalam byk berhabis duit, tapi aku rasa seronok gle.. feel abis.. tujuan sbnarnye adalh saja utk mengeratkan silaturahim.. ag pun kawan aku sorang nie nak balik perlis da.. iaitu si F .. 2 yang mcm tinggal kan kenangan manis skit..

tapi kan.. ad la sorang kawan ite 2.. dy plan jugak.. ajak ite g melaka.. ajak ite makan bawah jambatan.. ite sanggup tggu dy walaupun lmbat.. last2 ite kne game.. dy xjadi g.. kne kuarantin dgn awek! elehhh takot bini! dlu kata org.. kan dah kene batang idung sndri.. heheh.. sori ye kepada someone 2 yang xdpt ikot.. :p
tapi serius kau mmg rugi besar mcm org kalah lottery walaupun aq rasa cm nak seret kau suruh ikot kiteorg jgk mase 2! lain kali kite plan ag eh eh eh? :)

kisahnye bermula keluar apabila si S msg semua kawan

si S : kat ne
acad : rumah. npe
si S : hehehe.. pnt catering dah ilang ke belom?
acad : belum lagi.
si S : aku nak pakai kemeje.. t aku ambil k
acad : ok.. boleh. t aku bwk.
si S : malam nie jom kuar makn2
acad : tgk lah dlu cm ne. kau ajak budak nih dlu
si S : oke

hahha.. itulah dialog permulaan si S sebagai ketua yang mengajak kami semua keluar together2 bersama rakan lain.. ceh... mcm ramai je pergi walhal 4 org je.. hahaha! xpe.. 4 org pun, rasa riuh mcm 10org.. kuar 10org pun belum tentu riuh. kan? hihi
(sebelum nie ada juga lepak. tapi lepak biase2 je juz buang masa n tgk bola. tapi yang kalinie lain dari yang lain skit) :)


ok2... dah2.. aku mls nak bebel2.. now aku nak cte rentetan saat dmi saat ape yang aku lalui bersama rakan aku semalam.. terdapat dua lokasi yang kiteorg pergi semalam.. iaitu...............

1) Lokasi : Kedai makan Sri Bayu


sri bayu


wah... kedai makan sri bayu? nak je aku tulis restoran or cafe sri bayu.. kasi loaded skit kan.. hahahha.. cukup la sekadar nama kedai makn seri bayu bertempat berhampiran SMK Tun Perak..dengan duit pun xseberapa dan cukuplah mengikut kemampuan sndri.. ye x?.. pergi tempat mahal2 pun wat pe kan kalo xhepy? :)
pencetus idea utk pergi ketempat ini ialah dari leader kiteorglah.. si S.. aku layankan aje.. hehehe.. menyirap kan ayt aku? :p
kau leader tapi kau jugalah yang paling lambat sampai bile berkumpul.. ape 2? punctual la der...tapi bile dah bertolak lak, ad lagi 2 hal.. amik akk kau pulak.. so terpaksalah berpecah wat seketika.. xpe la..
time dah berpecah tu, si F ajak g piza lak.. aku pun layankan la sementara tggu si S hantar akk dy balik jap.. eh... sempat ajak bergurau pulak si F nie.. nak usha awek piza upe nye..yang chubby 2. aptb btol.. usha la fitrah ke kan.. muke lawo pun xleh bagi kite kenyang der.. ehhehe.. sj jerk la!
so pas layankan si F nie, kiteorg g kedai akuarium jap berhampiran tabung haji.. so kat situ aku bli saluran air utk air bettry moto aku.. peh.. igt mahal la kan.. sekali RM1 je.. byk lak 2 dapat.. gune lah ko sampai ke tua bak kata si B.. sabar je la kne menganjeng.. haha
si S laju pulak sampai ke seri bayu.. dy pun dah bising2 suruh cepat time kol.. so aku dgn si B & F ape lagi.. pecut abis r..
akhirnya sampai dgn selamat jgk ke lokasi yang ditetap kan.. Alhamdulillah.. jom balik uma..























eh eh eh.. ajak bergurau pulak.. tak kan sampai twos balik kowt.. agak2 la kan..hahahaha
scroll bwh sikit utk sambungan cte setrusnya

























acad : cpt la order
si S : jap la.. aje bergadoh jugak nie karang..
acad : cept la.. waiter nie dah lama la kowt berdiri.
( menu ad 1 je.. masing2 berebut2 )
( aq yang 1st sekali order dgn bangganya )

acad : kak.. saya order nasi goreng ayam kunyit.. telur dadar.. sambal belacan. sup kosong.. and air tembikai
si B : saya order nasi grg seafood. telur dadar.. sambal belacan & air apple.
si S : aku nak order ape ek.ko makan ape si B? ( eh sempat tanya org order ape pulak. bergurau btol.hehe )
si S : kak! saya order carrot susu, nari grg kampung & telur bungkus
si F : saya order air oren jus n nasi grg cili padi, yang lain ape ye?  jap
*cpt la der..... waiter nie dah lame la kowt menunggu ko nye order*
si F : xpe lah kak.. akk wat dlu order yang ad nie dlu
*sabr jelah(dalam hati waiter 2) hahaha*

sedang menunggu order yang semakin nak siap.. si B nie ajak makan sotong pulak.. dy kata nak masak ap.. masing dah pning.. dy yang nak makn tapi tanya org lain lak.. mmmm...
seketika kemudian, dy tanya lagi, nak sotong masak ape? eh.,.. sempat gurau lak.. sekali dy kata, aku order kita makan sesama la.. oooooooooooo!!! ckp la awl2! nasib bek meja xnaik atas kepala tadi.. hehehe
sotong masak ape agak2 yang sependapat dgn idea kiteorg sume? pk la.............menu nie sgt istimewa n popular dimana2.. so think about it k.. menu nie yang paling sedap antara kesemua yang kami order..





iaituu...


















SOTONG GORENG TEPUNG


























mesti sedap kan ? of coz la.. bende free,, org belanja.. tapi yang lain suma byr sndri... hahahha! alhamdulillah rezeki Allah.
kecoh kan aku nih sampai sotong goreng tepung pun aq anggap mcm special sgt.... nth la.. bagi aku special sgt bile kuar aritu.. seolah2 sotong goreng tepung itu membawa erti lain dalam persahabatan kiteorg..terasa kami lebih unite.. mmm.. nth la.. aku sgt terasa masa 2 bile kami sama2 makan.. makan laju pulak 2! hadoi.. sedap la katakan.. kenyang sudah.. Alhamdulillah! makan sebelum lapar, berhenti sebelum knyang.. ikot sunnah nabi.. :)

dah makan ad pulak yang pening2.. hadoi.. ape la.. elergic la.. ape la.. ajinomoto la.. tapi mmg btol pun.. ad jgk alergic sampai leh wat kita nie pening.. ape leh wat kan si S? pastu kau dah ok kan bilek bilas dgn DUNHILL? hahahha!
yang kelakonye la.. selalu makan order tea o ais je.. bukan main jimat bagai.. minum air mat rempit je.. sekali aritu order bagai nak rak.. suma nak gelas besar.. dah ad duit lebih.. xkan kan nak minum tea o ais je kan.. agak2 la.. xkan makan pun nak berkira.. kalo nak berkira sgt g jadi johnnyjonathantamtamtrabota! hahaha. apeee pownnn xbolehhh itu punye olang!

kenyang sudah.. abis licin!

kami sgt knyang!
sedawe kjap!! alhamdulillah






















wey pembaca sume! korang nak kemana? rilek lu.. ad lagi cte nie.... nak quit link pulak.. sepak guna kaki kunk bau taw! :p

2) Lokasi - My BoX muar belakang hotel classic dpn paradise club!
aje panjang lokasi kedua kau tuh!! aje over!! hahahha! saja je la.. lagi senang kalo korang nak cari lokasi ni nanti kan? ok..
pas makan.. idea g mybox juga datngnya dari si S yang ko mmg sekali lagi mau lempengkan poket koteorg nih.. tapi xpe.. aku ske g sni.. idea yang bernas! :)
gua sebagai leader yang sampai dlu, gua booking bilek standard je utk 4 org.. 1 jam RM18.. sapa payung ek mase nie?? rase nye aku payung kowt... yelah.. orang baik lah katakan.. hahahha!
puih aku payung! tong tong la sesame kite org.. ikowt ikhlas masing2 nak kuar berapa ringgit.. yang penting dapat nyanyi sampai berdarah! hihihi

ok2... lagu starting yang dimulai oleh lagu ape nth.. jrang didengari.. lagu ni si F pilih.. layan feel sorang2.. aku xleh ikot lagu2 cm nie.. tapi lagu inggeris evanged savenfold aku leh ikot.. iaitu lagu kedua yang dinyanyi oleh  si ustat kita.. si B! hahaha! ustat nyanyi lagu rock! gila babeng.. nasib bek xlagu black metal.. kah kah kah! :p
( ayat cite hantu kak limah - Black metal 2 xsalah pak abu, yang salah nya bahawa ad anggapan yang black metal 2 salah.. sabooo je la.. hahahha.. ngok ngek nye gemok! )

dlu kan.... ite ad sorang membe 2.. dia kata xsuka nyanyi2 nie... bile ajak g karok je, msti xnak.. kalo pakse pun xnak... siap beri amaran lak 2,,, kalo pertumpahan darah berlaku sekalipun, dy xkan g jugak karok.. masuk je tempat karok, tapi xnyanyi.. ALAAHHHAAIIII GELI LA AKU DGOR! sape lak budak 2 kan.. jadi lah diri sndri der... aritu pergi siap xnak lepaskan mike! kalo boleh suma lagu kau nak nyanyi! haaa! kan dah gian! hahahha! sape la tuh kan.. sape makan bayam, xkan rasa kobis lak kan.. :p

saya xsuke si F sbb dy cancel lagu saya! saya xshukewww! hahaha.. menyirap abis ayt gedik! aku pilih lah kan lagu BAYANGAN GURAUAN - MEGA, peh kaum leh tercancel.. nasib bek ad mase lagi.. turn2 akhir bwu dapat nyanyi lagu 2..  tapi best.. kami suma ikowt turn nyanyi lagu 2..
tapi suara korang suma best! korang suma ad bakat nyanyi to x.. tapi masih perlu di polish lagi.. hehehe

ustat rock hujung celah sana.. terik abis! haha

amboi.. dlu bukan main xnak nyanyi! hehe
adlah budak 2.. hehe


pkul 11.50, selesai sudah satu jam mase utk karok.. nak tambah mase xleh..suara pun dah macam rocker amok! anak tekak pecah, so suara bagai serak2 pecah la.. kiteorg xkemana lepas 2 sbb si F nak g men ftsal pkul 12.30. si S pulak ad kelas esk.. maklumlah..budak belajar.... ape leh wat kan.. xkan nak hasut pulak kasi  dy xg kolej.. xbek 2.. ( wal hal dah byk kali kami hasut dy xg kolej..hehe ) nasib bek la pendirian si S nie teguh, pergi jugak akhirnya ke kolej.. Alhamdulillah Allah telah memberinya hidayah..hihi.. 


Penutup ceritera saya utk kawan2 saya nie, malam xselalunya indah kan? tapi mlm yang kite kuar same2 2, sgt indah bagi aku.. aku xkan lupekan saat2 nie dan aku pun telah catatkan memori kita pada tarikh 13/02/2012 dalam belog nih.. so korang jgn lupe k.. aku xkan delete! :)
harapan kami pada plan seterusnya ialah, kami akan lebih ramaikan lagi kuar bersama.. sbb kami nak try makan secara SET di Kedai Makan Seri Bayu 2.. sedap.. xcaye cubalah.. datanglah ke kedai makan itu.. macam2 adooo!!!
k lah.. setakt ini sahajalah cerita yang aku leh cerita kan.. moga2 kita xkan berpisah k! kawan biar beribu.. kita kawan dari kecik.. bila dah dapat kawan yang baru, kawan lama jgnlah dilupakan k.. jangan jadi seperti kacang lupekan kulit.. dah la dibuang kulit 2.. siap pijak2 lagi.. xmoh k cm 2.

suasana kedai makan sri bayu
datanglah beramai2 k.
sgt luas tempatnye

aku dan si B ( bazil )

si S ( shahril ) dan si F ( fahmi )


last posing dari kami.


setakat itu sahajalah
ASSALAMMUALAIKUM W.B.T
* nama yang kaler merah bole terus click utk ke fb nye k.tq *